meer weten over glasbewerking en glasramen? lees er alles over in onze blog! AAG-Antwerp Artistic Glass in Wommelgem bij Antwerpen

Contacteer ons
 • Vintage lamp Antwerp Artistic Glass Wommelgem
  15/09/2021 0 Opmerkingen
  Waarom een antieke lamp met glas in ieder interieur past

  Interieur als expressie van smaak en persoonlijkheid

  Vintage en retro zijn weer helemaal in wanneer we het hebben over decoratiestukken. Iedereen wil zijn interieur zodanig inrichten dat het de persoonlijke smaak en zelfs de persoonlijkheid weerspiegelt. Vaak gaat men hiervoor op zoek naar unieke stukken die een interieur echt áf maken. Heeft u daartoe al eens stilgestaan bij een lamp in glas?

  Lees meer
 • Gekleurd glas bewerken Wommelgem
  15/06/2021 0 Opmerkingen
  Glasbewerking, hoe gaat het in zijn werk?

  Glas als veelzijdig materiaal

  Glas is een door iedereen gekend materiaal dat door te bewerken voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, of het nu gaat om vensters voor uw woning of glas voor decoratieve objecten zoals vazen of beeldjes. Maar hoe wordt glas nu bewerkt?

  Wat is glas en hoe wordt het bewerkt?
  Glas is een zeer oud materiaal dat al eeuwen wordt gebruikt in verschillende toepassingen. Tegenwoordig denken we bij glas vaak aan iets waaruit we kunnen drinken of aan vensters, maar de mogelijkheden zijn erg uiteenlopend. Denk maar aan brillen, lampen of het scherm van uw computer of televisie. Glas wordt gemaakt van de grondstof kwarts. In de praktijk vinden we dit terug in bijvoorbeeld zand. Het zand wordt gemengd met kalk en soda en wordt daarna verhit met extreem hoge temperaturen. Dat zorgt ervoor dat het mengsel vloeibaar wordt en het mogelijk is om te bewerken. Het mengsel wordt eens afgekoeld hard en daardoor ontstaat wat wij tegenwoordig glas noemen. Het bewerken van glas gebeurt tijdens de afkoelingsfase, wanneer het mengsel in een staat tussen vloeibaar en hard verkeert. Gedurende dat proces kan het glas worden geblazen of gegoten.

  Wat is glasfusing?
  Wanneer u leert over glasbewerking, dan komt ook wel eens de term glasfusing voor. Dat is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een oven die ervoor zorgt dat het glas terug semi-vloeibaar wordt en dus ook terug bewerkt kan worden. Deze techniek met gesmolten glas wordt voornamelijk gebruikt voor het samensmelten van meerdere stukken glas tot één geheel. Op die manier kunt u bijvoorbeeld ook stukken glas met een verschillende kleur tot één voorwerp samensmelten.

  De Tifanny koperfolietechniek
  Een andere techniek is de koperfolie Tifanny. Met deze techniek is het mogelijk om aan glasbewerking te doen waarbij verschillende onderdelen in glas aan elkaar worden gesmolten. In tegenstelling tot glasfusing gebeurt dat met behulp van tin en koperfolie, wat het mogelijk maakt om bepaalde patronen erg fijn uit te werken.

  Meer weten omtrent glasbewerking? Vraag info bij Antwerp Artistic Glass in Wommelgem.

  Lees meer
 • Glas in lood voorbeeld Antwerp Artistic Glass wommelgem
  15/03/2021 0 Opmerkingen
  De huidige interieurtrends met glas

  Glas integreren in uw interieur

  Bent u wat uitgekeken op uw huidige interieur? Of heeft u net een nieuwbouw gerealiseerd en zoekt u leuke ideeën voor het inrichten van uw woning? Dan denkt u misschien eens na over het integreren van glas in uw interieur. Hieronder leest u alvast enkele tips om inspiratie op te doen.

  Lees meer