top of page

ART DECO EN GLAS-IN-LOOD


Glas in lood woning Antwerp Artistic Glass Wommelgem

Eeuwenoude kunstvorm

Glas-in-lood is een eeuwenoude kunstvorm die u nog steeds in de hedendaagse architectuur terugvindt. Het was echter in de art-decoperiode dat glas in lood het vaakst voorkwam.

Wat is art deco en waar komt het vandaan? De design- en architectuurstijl art deco ontstond in de jaren 1920 en kenmerkte zich door zijn futuristische en geavanceerde uiterlijk. Het was een reactie op de meer traditionele stijlen, zoals jugendstil en art nouveau. Heldere, levendige kleuren en geometrische patronen met strakke lijnen zijn de grootste kenmerken van deze stijl. De stijl kunt u terugvinden in diverse kunstvormen, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, interieurontwerp en mode.


De term art deco is afkomstig van de Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes, een tentoonstelling die in 1925 in Parijs werd gehouden.


Hoe wordt art deco weergegeven in glas-in-lood? Glas-in-lood werd tijdens de art-decoperiode gezien als een manier om vooruitgang en moderniteit uit te drukken. De heldere, levendige kleuren van de stijl vindt u in glas-in-lood terug in de vorm van blauw, geel en rood. Deze kleuren geven het glas een onmiskenbaar gevoel van energie en kracht, wat perfect samengaat met de futuristische esthetiek van art deco.


De geometrische patronen en vormen die eigen zijn aan de stijl uiten zich in glas-in-lood in de vorm van rechthoeken, cirkels en driehoeken. Vaak worden ze samengevoegd tot complexe designs en patronen.

Glas-in-lood in art-decostijl kende zijn hoogtepunt tussen 1920 en 1930, maar blijft ook vandaag nog een belangrijk onderdeel van modern interieurontwerp en architectuur. In hedendaagse interieurs en gebouwen wordt het gebruikt om een vleugje retrocharme aan de ruimte toe te voegen.


Met 30 jaar ervaring is Antwerp Artistic Glass uw perfecte partner om uw glas-in-lood te maken. Spelen met glas is onze stiel en onze resultaten zijn altijd prachtig. Wij maken glas-in-lood op maat, volgens uw eigen ontwerp.


Bent u op zoek naar nieuw glas voor wanden, deuren, koepels of glasramen? Neem contact met ons op en wij tonen u met plezier meer van onze kunst.

Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page