top of page

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN GLASRAMEN?


Glas in lood woning Antwerp Artistic Glass Wommelgem

Isolatie bij glas-in-lood

Wanneer we kiezen voor glasramen in onze woning, dan is isolatie steeds een factor die meespeelt. Is het wel handig om voor glasramen in lood te kiezen? Wij geven u alvast even de mogelijkheden mee.

Wat is glas-in-lood? Glas-in-lood is een techniek van glasbewerking die al eeuwenlang bestaat. Zo worden kleine stukken glas geplaatst in loden profielen die aan elkaar vast worden gesoldeerd. Deze techniek was de enige mogelijkheid om grote stukken glas te maken en ze te bewerken. Vaak werden kleurrijke patronen verwerkt in de glasramen zoals u vandaag de dag bijvoorbeeld nog in kerken ziet. Maar ook in woningen is glas-in-lood altijd een populaire keuze geweest omwille van de mooie uitstraling. Toch heeft glas-in-lood een enkel nadeel: het komt enkel voor als enkel glas. Niet zo handig dus in tijden waar duurzaamheid en het isoleren van uw woning aan strenge voorwaarden is gebonden.

Of toch niet? Betekent dit dat glas-in-lood geen optie meer is voor uw woning? Zeker niet! Zo zijn er ondertussen oplossingen ontdekt om glas-in-lood duurzamer te maken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het glas-in-lood tussen de dubbele beglazing van isolatieglas te plaatsen. Een andere keuze die u kunt maken is om het glas-in-lood te combineren met een voorzetraam. Dat zorgt niet alleen voor een betere thermische isolatie, maar ook de geluidsisolatie van uw woning wordt beter.

Glas-in-lood voor uw woning? Denkt u erover na om glas-in-lood te gaan gebruiken voor uw woning? Dan doet u het best beroep op een professional die ervaring heeft in glasbewerking voor het duurzaam maken van uw glasramen. Zo kan Antwerp Artistic Glass bijvoorbeeld gekleurd glas op maat maken die er niet alleen mooi uitziet, maar ook isolerend werkt.

Glas-in-lood voor uw woning? Contacteer Antwerp Artistic Glass voor het bespreken van de mogelijkheden.

Comments


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page